Meny
Nöt- och fruktkakor

Nöt- och fruktkakor

Härligt saftiga småkakor fyllda med nötter och russin, en fröjd att bjuda på till fikat!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Hacka nötterna och chokladen. Blanda mjöl, havregryn, socker, salt och bakpulver. Rör samman med smöret.
  2. Tillsätt lönnsirap, vatten, choklad, nötter och russin.
  3. Rulla till två rullar och packa dem hårt i gladpack. Låt ligga i kylen i ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut rullarna och skär ca 12 bitar per rulle. Om degen smular, samla smulorna i handen och pressa hårt till en platt kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 12 minuter.
  5. Låt svalna på galler och förvara tätt förslutet.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.