Meny
Nuggets med vegansk ranchdipp

Nuggets med vegansk ranchdipp

Vegonuggets med ranchdressing gjord på vegansk majonnäs. Har du ännu inte testat att göra majonnäs på kikärtsspad är det hög tid - snabbt, enkelt och extra gott att dippa nuggets i!

Ingredienser

Kung Markatta Rapsolja, till stekning

Vegansk ranchdipp

3 msk spad från Kung Markatta Kikärtor

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

0,5 tsk salt

1 nypa peppar

2 dl Kung Markatta Rapsolja

schalottenlök, finhackad

1 tsk paprikapulver

cayennepeppar, efter smak

0,5 kruka persilja, hackad

Så här gör du

  1. Använd en hög bunke och stavmixer och mixa kikärtsspadet tillsammans med vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa ihop till en krämig majonnäs.
  2. Blanda majonnäsen med lök, paprikapulver, cayennepeppar och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek nuggets i lite olja tills de fått fin färg. Servera med ranch dressingen och gärna lite rostade kikärtor.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.