Meny
Olsson’s Lax

Olsson’s Lax

Lax marinerad i japansk soja, olivolja, lime och lönnsirap blir en riktig smaksensation. Sött, salt och surt i perfekt balans! Låt gärna marineringen ske över natten för att laxen ordentligt ska kunna ta upp smakerna.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Tina laxen om du har köpt fryst.
  2. Blanda olivolja med limejuicen. Rör om ordentligt (vispa) så de blandar sig. Tillsätt sojasås för sälta och lönnsirap för sötma.
  3. Nu har du en marinad med söt/salt/sur smak. Det är ungefärliga angivelser av mängd på dessa ingredienser, du bör smaka av själv tills du hittar den rätta blandningen för dig!
  4. Skala och finriv ingefäran och blanda ned den i marinaden.
  5. Pressa i vitlöksklyftor och finhacka chilin, ta bort kärnor och fröhus.
  6. Blanda marinaden ordentligt. 
  7. Lägg laxen i en 3 liters fryspåse. Slå över marinaden och knyt ihop påsen. Lägg i kylskåpet, gärna över natten. Vänd då och då på påsen.
  8. Ta ut laxen och baka den i ugnsfast form i 15 -20 minuter på 175 grader.

Servera med valfritt Kung Markatta ris och en sallad.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.