Meny
One pot pasta med rökt vegokorv och jalapeño

One pot pasta med rökt vegokorv och jalapeño

Finns det något smidigare än one pot pasta? i det här receptet kokar pastan tillsammans med krossade tomater, aubergine, vitlök, jalapeño och rökt vegokorv från Kung Markatta.

Ingredienser

1 liten aubergine

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1-2 färska jalapeño

1 pkt Kung Markatta Rökt vegokorv

Kung Markatta Rapsolja, till stekning

250 g Kung Markatta dinkelskruvar

1 burk Kung Markatta Krossade tomater

4 dl vatten

1 tärning Kung Markatta Grönsaksbuljong

basilika, till garnering

Så här gör du

  1. Tärna aubergine och hacka lök och vitlök fint. Skiva jalapeñon och skär vegokorven i slantar.
  2. Fräs lök, vitlök, jalapeño och aubergine i olja i en stor kastrull i någon minut. Tillsätt korvslantarna och fräs i ytterligare någon minut.
  3. Häll över krossade tomater, vatten och en buljongtärning. Tillsätt pastan och rör om. Fyll eventuellt upp med lite mer vatten så grönsakerna och pastan täcks. Koka efter angiven tid på förpackningen.
  4. Garnera pastan med basilika och servera.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.