Meny
Örtgravad kålrabbi med brynt smör

Örtgravad kålrabbi med brynt smör

Här har vi bytt ut den självklara strömmingen mot gravad kålrabbi. Om ni frågar mig så blir det både godare textur och smak. Måste provas!

Ingredienser

 

Så här gör du

 

  1. Skala kålrabbin och skiva i ½ cm tjocka skivor. Skär i lagom breda bitar och grava med socker och örtsalt i 30 min.
  2. Majonnäs: 
  3. Vispa äggulorna med en elvisp tillsammans med vinäger, senap och salt. Tillsätt oljan försiktigt under vispning så att det tjocknar. 
  4. Örtcreme:
  5. Mixa den hängda creme fraichen med örter så att den blir helt slät. Blanda med majonnäsen och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Ättikslag: 
  7. Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt skivad lök, lagerblad och örtstjälkar. Låt svalna.
  8. Spola av kålrabbin och lägg ner i ättikslagen. Låt ligga i 1 timme. Lyft upp kålen ur lagen och torka av lätt och blanda med örtcremen.
  9. Potatisen:
  10. Skrubba potatisen med en rotfruktsborste och koka mjuk i vatten med örtsalt, brynt smör, skivad citron och dillstjälkar.
  11. Servera rätten med gott knäckebröd.

 

 

 

Receptet skapat av

Är kocken med en mission om hållbar njutning. Är inte vegetarian men har en galen passion för ekologiskt odlade grönsaker och växter som en bärande kraft i våra framtida måltider.