Meny
Överskottsenergibars

Överskottsenergibars

Har du en massa halvtomma påsar med olika fröer i skafferiet? Släng inte! Använd dem till att göra dessa smarriga energibars med lakritssmak.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Låt dadlarna mjukna i en skål med vatten i 30-60 minuter.
  2. Häll av vattnet och lägg dadlarna och kokosoljan i en matberedare.
  3. Mixa till en smet och tillsätt sedan de blandade fröerna, kakao och lakritspulver.
  4. Mixa igen tills du får en tjock, kladdig röra som håller ihop när du nyper den mellan två fingrar, häll annars i lite mer kokosolja.
  5. Häll ut i en liten form (ca 15x20 cm) täckt med bakplåtspapper, tryck ner med handflatorna eller en slickepott så att smeten blir kompakt packad och ställ in i frysen i en timme.
  6. Skär upp i stänger.
  7. Rulla papper runt stängerna och förvara dem i kylskåp eller frys.

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com