Meny
Pannacotta med blåbär och lingon

Pannacotta med blåbär och lingon

En härligt krämig och enkel efterrätt smaksatt med Kung Markattas bärpulver - lingon och blåbär.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 2,5 msk Kung Markatta blåbärspulver eller lingonpulver.
  • 0,5 dl Kung Markatta rårörsocker
  • 2-3 gelatinblad. 2 för en lösare eller 3 för en fastare pannacotta
  • 1-2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från en halv ekologisk citron och en tsk citronsaft.

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  2. Koka upp grädden, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem och samtliga ingredienser i grädden.
  3. Låt stå i 5 min och vispa runt en omgång till så att allt blandar sig.
  4. Häll upp i portionsglas, ställ dem svalt och toppa med lite torkat bärpulver. Efter ca 2 timmar i kylen är de klara att avnjutas.
Kung Markatta Apa
Kan med fördel göras dagen innan de ska ätas.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se