Meny
Påskpaj med chevre och rödbetor

Påskpaj med chevre och rödbetor

Denna paj kommer att göra succé på påskbordet! Kombinationen av rödbetor, honung och chèvre är så god och passar många smaklökar. De rostade solrosfröna är pricken över i:et, glöm inte dem!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skär smöret i kuber. Lägg i smör, mjöl och salt i en skål. Smula ihop allt med händerna och nyp till en mjuk deg. Plasta in och låt degen vila en halvtimme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen och klä en pajform med höga kanter. Förgrädda sedan i 10 min.
  3. Skala och finhacka en gul lök. Skala och pressa en vitlök. Stek vitlök och gul lök i olivolja så att löken blir glansig men inte bränd. Skär de förkokta rödbetorna i smala klyftor och blanda med löken. Salta och peppra.
  4. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg, honung och crème fraiche i en bunke. Skär bort kanterna på chévren och smula ner den i smeten. Rör runt så att allt blandas ordentligt. Bre chévre-blandningen över rödbetorna i  formen så att den täcker dem helt.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut den när den börjar få färg och låt svalna.
  7. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Strö sedan de rostade fröna över pajen. Servera gärna med en god sallad eller bara som den är!

Receptet skapat av

Madeleine frilansar som stylist, inredare och fotograf. Hon släppte en bok förra året vid namn "Pretty Please - Inspiration för frukost, fika och fest".

Besök gärna www.bonjourvintage.se