Meny
Pasta med tomatsås och tofu mild chili

Pasta med tomatsås och tofu mild chili

Vardagsmat när den är som bäst! Hemlagad tomatsås som gjorts extra smakrik av både pesto och rotselleri. Finfin matlåda på resterna (om det blir något över!) Såsen och pastan ger ungefär 6 portioner.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka lök och rotselleri och fräs mjukt i rapsolja i en tjockbottnad kastrull. Häll i vin och råsocker och reducera bort vätskan, häll därefter i tomatpuré och rör runt ett par varv. 
  2. Stjälp i de hela tomaterna och stavmixa till lagom konsistens. Blanda därefter i tomat- och basilikapesto, buljong och vatten. 
  3. Sänk värmen och sätt på locket och låt småputtra på låg värme i 15-20 minuter, rör om då och då. Smaka av med örtsalt och peppar.
  4. Sätt under tiden på pastavatten i en stor kastrull och salta. Koka efter anvisningar på paketet.
  5. Stek tofun i rapsolja när spagettin nästan är klar. 
  6. Servera!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se