Meny
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

En traditionell italiensk rätt som kännetecknas av de ingredienser som alltid finns hemma i ett italienskt skafferi/kylskåp. I originalreceptet ingår sardeller (ca 50 g till fyra personer), men här har de uteslutits för att göra rätten helt vegetarisk.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka pastan enl. anvisningarna på paketet.
  2. Finhacka löken och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken på medelvärme i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt tomaterna.
  5. Låt puttra på låg värme i 20 minuter under lock.
  6. Hacka persilja och basilika och krossa kaprisen lite lätt.
  7. Tillsätt de färska kryddorna, oliver och kapris.
  8. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  9. Blanda den kokta pastan med tomatsåsen.
  10. Toppa med riven parmesan.

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se