Meny
Pastagratäng med tomat och västerbottensost

Pastagratäng med tomat och västerbottensost

En nygräddad pastagratäng med smak av tomat och västerbottensost är en familjefavorit som sällan känns fel. Är det bråttom att få middagsmaten på bordet så förbered dagen innan genom att koka både pastan och tomatsåsen. Sen är det bara att blanda ihop allt, toppa med västerbottensost o gratinera.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i ca 9 minuter. Häll av vattnet och blanda i olivolja.
  2. Lägg pastan i en ugnssäker form.
  3. Fräs lök, vitlök, morot och tomatpuré på medelvärme i oljan.
  4. Tillsätt krossade tomater, buljong, örter och smaksätt med salt och peppar. Låt tomatsåsen puttra i ca 20 minuter och blanda sedan med pastan.
  5. Toppa med västerbottensost och gratinera gratängen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
  6. Garnera gärna med körsbärstomater och färska örter. 
Kung Markatta Apa
Gör matigare genom att addera exempelvis röda linser, bönor eller servera ihop med en bit stekt tofu.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se