Meny
Pepparkaks- och ädelostkuber

Pepparkaks- och ädelostkuber

Naggande god mini-"sandwich", perfekt att servera under adventsfikorna. Dessa små kuber, med pepparkakssmakande lager gjorda på mandlar, valnötter och sötma från dadlar och med en fyllning på ädelost och creamcheese ger den perfekta balansen mellan sött och salt.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blötlägg dadlar, mandlar och valnötter i några timmar så de blir mjuka och lättare att mixa.
  2. Släng sedan ner allt till pepparkaks-lagret i en mixer och kör tills du har en jämn "deg".
  3. Dela i två, och lägg mellan två bakplåtspapper, lägg en stor skärbräda ovanpå och tryck till för att få två "pepparkaks-plattor".
  4. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
  5. Blanda cream cheese och ädelost antingen med en gaffel om du gillar ädelost-bitar, annars med mixer för en helt slät fyllning.
  6. Bred ut smeten över den ena pepparkaks-plattan och lägg den andra ovanpå. Ställ in i kylen en dryg timme och skär sedan i munsbitar.
  7. Stick en tandpetare i var kub och servera som glögg-tilltugg!
Kung Markatta Apa
Dessa kuber blir perfekt att sticka tandpetare i och servera som tilltugg till glöggen.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se