Meny
Pestokikärtor

Pestokikärtor

Med endast två ingredienser, och ett fåtal minuter fixar du dessa härliga pestokikärtor som fungerar i olika sammanhang.

Ingredienser

  • 1 burk Kung Markatta kikärtor, konserv
  • 2 msk Kung Markatta tomatpesto

Så här gör du

  1. Häll av vattnet från kikärtorna och låt dem rinna av.
  2. Värm i stekpanna/kastrull på svag värme i ca 2 minuter och blanda i tomatpeston.
  3. Rör om så att allt blandas.

Servera kikärtorna i en sallad eller som ett tillbehör till exempelvis lax eller kyckling.

En galet god och matig sallad får du genom att blanda pestokikärtorna med ugnsrostade morötter,  fräscha gröna salladsblad och några rostade pumpafrön på toppen. De passar även bra att blanda med nykokt pasta, som ett tillbehör på buffébordet eller precis som de är till en bit lax. 

Kung Markatta Apa
Servera kikärtorna i en sallad eller som ett tillbehör till exempelvis lax eller kyckling.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se