Meny
Pestopaj

Pestopaj

En vacker smakrik pestopaj som fungerar både på egen hand tillsammans med en god sallad eller som ett inslag på buffén. Pajen är gjord på en deg som innehåller kokosmjöl och pofiber. Resultatet blir ett väldigt gott, lite sprödare pajskal.

Ingredienser

Så här gör du

Pajskal:

  1. Blanda kokosmjöl, pofiber och linfrön.
  2. Tärna smöret och tillsätt tillsammans med vattnet, mixa ihop allt till en deg gärna i matberedare.
  3. Tryck ut i pajform och låt stå kallt ca 15 minuter, förgrädda sedan i ca 10 minuter, 200 grader.

Fyllning:

  1. Blanda ägg, havredryck eller mjölk, ost och pesto.
  2. Vispa ihop lätt med en gaffel, smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen (200 grader) ca 15 minuter, tag ut pajen och strö över pumpafrön.
  4. Grädda pajen ytterligare 15 minuter eller tills den fått fin färg.

 

Kung Markatta Apa
Självklart kan man använda en annan pajdeg också om man föredrar det, välj din favorit helt enkelt!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se