Meny
Picknickmacka med lax & pepparrotskeso

Picknickmacka med lax & pepparrotskeso

Denna macka är ett hett tips för picknickkorgen. En trevlig historia där kallrökt lax får samsas med pepparrotskeso på Kung Markattas mumsiga rågbröd.

Ingredienser

  • 4 st Kung Markattas rågbröd
  • 2 tsk valfritt matfett
  • två nävar sallad, tex spenat, rucola eller blandsallad
  • ca 6 skivor kallrökt lax
  • 2 dl keso
  • 1 1/2 tsk pepparrot (jag använd den på tub, men färsk funkar ju fint också)
  • hackad gräslök

Så här gör du

  1. Bre ett tunt lager matfett på två av bröden.
  2. Skölj salladen och fördela över bröden.
  3. Lägg på laxskivorna, 3 på varje bröd.
  4. Blanda keso och pepparrot. Använder du färsk pepparrot ska den vara fint riven.
  5. Fördela keson över båda bröden och toppa med hackad gräslök.
  6. Lägg på de andra bröden och tryck ihop mackorna.
  7. Dela varje macka på mitten.
  8. Ska du ta med dem i picknickkorgen så slå in mackorna i smörpapper.
Kung Markatta Apa
Komplettera med dryck och frukt och du har lunchen fixad.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se