Meny
Picknickpajer med medelhavstouch

Picknickpajer med medelhavstouch

Underbara minipajer med fyllning av spenat, kalamataoliver, tomat, rödlök, basilika och smakrik ost. Degen som är gjord av mandelmjöl och dinkelmjöl, är lite knaprigare, lite smakrikare och betydligt hälsosammare än många andra pajdegar.

Ingredienser

Pajdeg:

Fyllning:

  • 70 g färsk spenat, sköljd
  • Ca 25 st Kung Markatta Kalamataoliver
  • Ca 15 st körsbärstomater, delade
  • Ca 10 st soltorkade tomater, strimlade
  • ½ rödlök, strimlad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika (till servering)

Så här gör du

Pajdeg:

  1. Kör alla ingredienser till degen i en matberedare/mixer, låt sedan degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i små pajformar (alt en större) och förgrädda i ugn på 200 grader, ca 7-10 minuter. 

Fyllning:

  1. Fyll de förgräddade pajskalen med spenat, oliver, körsbärstomater, lättorkade tomater, rödlök och basilika.
  2. Vispa ihop äggstanningen med ägg, mjölk, ost och svartpeppar och häll den över pajerna.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  4. Toppa pajerna med färsk basilika vid servering. 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se