Meny
Plättårta med banan och hasselnötssmör

Plättårta med banan och hasselnötssmör

En barnfavorit som brukar gå hem även hos vuxna. Basen i denna plättårta är en pannkakssmet med kokossmak, men även andra typer av pannkakssmet går såklart bra att använda.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan ner kokosmjölk och ägg.
  2. Låt smeten vila i ca 10-15 minuter.
  3. Stek pannkakorna gyllenbruna i kokosolja.
  4. Låt pannkakorna svalna innan du lägger ihop tårtan.
  5. Stansa ut små rundlar av pannkakorna, bred hasselnötssmör på varje rundel och lägg på en bananskiva.
  6. Varva i flera lager beroende på hur hög tårta du vill ha. Toppa med skivad banan och kokosflingor.
Kung Markatta Apa
Använd färdiga plättar från butiken om du vill att det ska gå riktigt snabbt.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se