
Plättårta med banan och hasselnötssmör
En barnfavorit som brukar gå hem även hos vuxna. Basen i denna plättårta är en pannkakssmet med kokossmak, men även andra typer av pannkakssmet går såklart bra att använda.
Ingredienser
- Pannkakssmet med kokos (ca 10 st medelstora):
- 1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
- 1 dl Kung Markatta Vetemjöl
- 1/2 dl Kung Markatta Kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 dl mjölk
- 1/2 dl Kung Markatta Kokosmjölk
- 1 ägg
- Kung Markatta Kokosolja virgin (till stekning)
- Plättårta (ca 4 st):
- Pannkakor (se ovanstående recept)
- 1 dl Kung Markatta Hasselnötssmör
- 1-2 ekologiska bananer, skivade
- Kung Markatta Kokosflingor
Så här gör du
- Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan ner kokosmjölk och ägg.
- Låt smeten vila i ca 10-15 minuter.
- Stek pannkakorna gyllenbruna i kokosolja.
- Låt pannkakorna svalna innan du lägger ihop tårtan.
- Stansa ut små rundlar av pannkakorna, bred hasselnötssmör på varje rundel och lägg på en bananskiva.
- Varva i flera lager beroende på hur hög tårta du vill ha. Toppa med skivad banan och kokosflingor.