Meny
Pumpachili med lakrits

Pumpachili med lakrits

Av den här heta pumpachilin med en spännande ton av lakrits kan du även göra härliga burritos till lunchlådan. Salladen och nötterna ger krispighet och limen bidrar med frisk syra.

Ingredienser

Topping

  • Färsk persilja
  • Valnötter, rostade
  • Äpple, hackat
  • Vanlig eller vegansk yoghurt

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök i kokosolja i en stor tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt chili, selleri, paprikapulver och oregano och rör om.
  3. Häll i pumpatärningar och paprika och låt steka i några minuter.
  4. Tillsätt vatten, buljong, ris, tomat och salt och låt puttra i ca 40 minuter eller tills riset och pumpan är klara.
  5. Häll i mer vatten vid behov.
  6. Rör ner kakao, lakritspulver, bönor och valnötter strax innan servering.
  7. Smaka av och tillsätt mer kryddning vid behov.
  8. Toppa med hackad persilja, lite extra valnötter, äpple och en klick yoghurt.

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com