Meny
Quinoasallad med äpple- och dilldressade kräftstjärtar

Quinoasallad med äpple- och dilldressade kräftstjärtar

Här har den röda quinoan blandats upp i en enkel sallad med purjolök och äpple. Toppa med ett berg av dilldressade kräftstjärtar och njut en smula!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj quinoan och koka den i vattnet tillsammans med grönsaksbuljong ca 15-20 minuter.
  2. Skölj och ansa purjolöken, strimla den.
  3. Hacka äpplet i bitar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs purjolök och äpple några minuter utan att det tar färg.
  5. Blanda ner den färdigkokta quinoan och rör runt.
  6. Blanda kräftstjärtar med rapsolja, dijonsenap och vinäger.
  7. Smaka av med dill och svartpeppar.
  8. Lägg upp quinoasalladen på tallrikar och toppa med kräftstjärtarna. 
Kung Markatta Apa
Servera gärna med en skiva Kung Markatta Linfröbröd

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se