Meny
Quinoasallad med passionsfrukt, torkade physalis och frömix

Quinoasallad med passionsfrukt, torkade physalis och frömix

Med smak av passionsfrukt, citron och syrliga bär är denna friska sallad ett självklart inslag på alla vårens bufféer och picnics. Servera gärna salladen tillsammans med lemony-lime hummus och morotsstavar för en färggrann och mättande middag.

Ingredienser

Dressing:

Så här gör du

  1. Koka quinoan enligt förpackning.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen i en blender eller med en stavmixer. Smaka av med salt.
  3. När quinoan kokat klart så rör ner dressingen i den varma quinoan. (På så vis drar quinoan åt sig smakerna bättre.)
  4. Låt quinoan svalna av och blanda ihop den tillsammans med granatäpplekärnor, spenat och physalis.
  5. Toppa salladen med frömix och servera tillsammans med lemony-lime hummus och morotsstavar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se