Meny
Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde och mandelsmul

Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde och mandelsmul

Fantastisk sommardessert som är superenkel att fixa. Rabarber- och jordgubbskompotten är enkel att förbereda ett par dagar innan kalaset och gör gärna dubbel sats av kompotten om ni är många gäster. När det är dags för servering lägg upp allt i små glas eller skålar. Vackert och otroligt gott!

Ingredienser

Så här gör du

Kompott:

  1. Skölj rabarbern och skär i mindre bitar.
  2. Koka rabarber, jordgubbar, vaniljpulver, vatten och socker i ca 10 minuter.
  3. Häll upp kompotten på burk och förvara i kylen. 

Mandelsmul:

  1. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn, kardemumma och socker. 
  2. Rör om och rosta detta i några minuter

Vid servering, bottna glas med kompotten, lägg på en klick vispgrädde och toppa med mandelsmul.

 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se