Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde och mandelsmul
Efterrätt
30 min
Antal personer: 4
Fantastisk sommardessert som är superenkel att fixa. Rabarber- och jordgubbskompotten är enkel att förbereda ett par dagar innan kalaset och gör gärna dubbel sats av kompotten om ni är många gäster. När det är dags för servering lägg upp allt i små glas eller skålar. Vackert och otroligt gott!
Receptkreatör: Lina Abrahamsson
Kompott
200 g rabarber
100 g jordgubbar
1-2 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
2 msk vatten
½ dl Kung Markatta Rårörsocker (alt kokossocker)
Mandelsmul
50 g smör
1 dl Kung Markatta Sötmandlar, hackade
1 ½ dl havregryn
½ tsk malen kardemumma
1 msk Kung Markatta Rårörsocker (alt kokossocker)
Till Servering
2 dl vispgrädde (vispad)
Kompott
Skölj rabarbern och skär i mindre bitar.
Koka rabarber, jordgubbar, vaniljpulver, vatten och socker i ca 10 minuter.
Häll upp kompotten på burk och förvara i kylen.
Mandelsmul
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn, kardemumma och socker.
Rör om och rosta detta i några minuter
Vid servering
Bottna glas med kompotten, lägg på en klick vispgrädde och toppa med mandelsmul.
Ingredienser
Kompott
200 g rabarber
100 g jordgubbar
1-2 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
2 msk vatten
½ dl Kung Markatta Rårörsocker (alt kokossocker)
Mandelsmul
50 g smör
1 dl Kung Markatta Sötmandlar, hackade
1 ½ dl havregryn
½ tsk malen kardemumma
1 msk Kung Markatta Rårörsocker (alt kokossocker)
Till Servering
2 dl vispgrädde (vispad)
Instruktioner
Kompott
Skölj rabarbern och skär i mindre bitar.
Koka rabarber, jordgubbar, vaniljpulver, vatten och socker i ca 10 minuter.
Häll upp kompotten på burk och förvara i kylen.
Mandelsmul
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn, kardemumma och socker.
Rör om och rosta detta i några minuter
Vid servering
Bottna glas med kompotten, lägg på en klick vispgrädde och toppa med mandelsmul.