
Rabarbercashewgrädde med jordgubbar
Här kommer ett recept på den klassiska kombinationen rabarber och jordgubbar fast i en ny tappning. Istället för vanligt socker är cashewgrädden sötad med dadlar, kanel och vanilj.
Ingredienser
- 2,5 dl naturella cashewnötter
- 100g rabarber, skuren i mindre bitar
- 1 vaniljstång, det urskrapade innehållet
- 1 tsk malen kanel
- ca 12 Kung Markattas dadlar, justera sötman beroende på hur sur rabarbern är
- 1 dl vatten
- Till servering: jordgubbar och färsk mynta
Så här gör du
- Blötlägg nötterna i rikligt med vatten i minst 3-8 timmar.
- Blötlägg dadlarna i 1 dl vatten i minst 3 timmar.
- Skölj av nötterna under rinnande vatten.
- Mixa ihop samtliga ingredienser (även vattnet som dadlarna låg i) i en blender eller matberedare.
- Späd eventuellt ut med mera vatten. Tillsätt lite i taget tills du får en slät och jämn massa.
- Servera tillsammans med jordgubbar och toppa med färsk mynta.
Grädden håller sig i kylen 3-4 dagar.