Meny
Rabarbercashewgrädde med jordgubbar

Rabarbercashewgrädde med jordgubbar

Här kommer ett recept på den klassiska kombinationen rabarber och jordgubbar fast i en ny tappning. Istället för vanligt socker är cashewgrädden sötad med dadlar, kanel och vanilj.

Ingredienser

  • 2,5 dl naturella cashewnötter
  • 100g rabarber, skuren i mindre bitar
  • 1 vaniljstång, det urskrapade innehållet
  • 1 tsk malen kanel
  • ca 12 Kung Markattas dadlar, justera sötman beroende på hur sur rabarbern är
  • 1 dl vatten
  • Till servering: jordgubbar och färsk mynta

Så här gör du

  1. Blötlägg nötterna i rikligt med vatten i minst 3-8 timmar.
  2. Blötlägg dadlarna i 1 dl vatten i minst 3 timmar.
  3. Skölj av nötterna under rinnande vatten.
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser (även vattnet som dadlarna låg i) i en blender eller matberedare.
  5. Späd eventuellt ut med mera vatten. Tillsätt lite i taget tills du får en slät och jämn massa.
  6. Servera tillsammans med jordgubbar och toppa med färsk mynta.

Grädden håller sig i kylen 3-4 dagar.

Kung Markatta Apa
Grädden är även förträfflig att toppa gröten men eller röra ner i en skål med fil

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se