Meny
Räksallad med quinoa och sesamhalloumi

Räksallad med quinoa och sesamhalloumi

Den här färggranna räksalladen med knaprig sesamhalloumi kan med fördel serveras som förrätt, men funkar även som en del av en buffé eller en lättare lunch.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala räkorna och marinera dem i saften från 1/2 citron.
  2. Skölj quinoan noga under hett vatten och stek den i olivolja i ca 5 min och koka därefter örten i dubbelt så mycket vatten med en gnutta salt i 12-15 min.
  3. Häll av eventuellt överflödigt vatten.
  4. Pressa över 1/2 citron och ringla över en tsk olivolja.
  5. Låt quinoan svalna i en stor skål.
  6. Halvera tomaterna.
  7. Blanchera sockerärterna och kyl dem omedelbart därefter i iskallt vatten.
  8. Skiva chilifrukten.
  9. Om du vill att rätten ska vara lite starkare ta med fröna, annars ta bort dem innan du skivar upp frukten.
  10. Stek hastigt chilifrukten och vitlöken i olivolja.
  11. Tillsätt sockerärterna och stek dem hastigt i chiliröran.
  12. Häll av marinaden från räkorna och blanda ihop quinoan, chiliröran, grönsakerna, citronskalet, dillen och räkorna.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. När salladen är färdig så är det dags att göra sesamhallomin.
  15. Skär den i skivor ca en cm tjocka.
  16. Dela dessa i tre lika stora strimlor.
  17. Vispa upp ägget i en liten skål.
  18. Vänd hallomibitarna först i ägget och därefter i en skål med sesamfrön.
  19. Alla sidor ska vara täckta.
  20. Stek dem försiktigt i lite olivolja tills de blir gyllenbruna.
  21. Fördela salladen på 6 fat och toppa den med halloumibitarna.
  22. Servera gärna en stor klick turkisk yoghurt till.
Kung Markatta Apa
Är du ute efter en vegetarisk variant? Byt helt enkelt ut räkorna mot kikärter.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se