Meny
Ramslöksmajonnäs

Ramslöksmajonnäs

En sagolik majonnäs som höjer allt från grillade hamburgare till en somrig pastasallad. Det tar inte mer än 5 min att göra den här majonnäsen från det att du börjar att vispa.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda äggulor, vinäger och senap.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle eller droppvis samtidigt som du vispar. När all olja är tillsatt och du tycker att majonäsen har en bra konsistens är den klar.
  3. Kan förvaras i kylen en vecka.

Tips! Istället för Ramslöksolja kan du använda färska ramslöksblad eller blad från någon annan lök t ex piplök, gräslök, kajp, vanliga lökblast eller varför inte de mjälla blasten från vitlöken i maj. Med färska blad får majonnäsen också en härligt grön färg. 

Kung Markatta Apa
Kan förvaras i kylen i upp till en vecka

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se