Meny
Raw Cinnamon Bun Cheesecake

Raw Cinnamon Bun Cheesecake

Kanelbulle i lyxformat! En ljuvlig cheesecake med len, krämig fyllning på en seg, kola-aktig botten med en rejäl dos kanel. Det enda som behövs är en mixer, lite tålamod under frystiden och en vän eller två att bjuda in på nytänkande kanelbulls-fika.

Ingredienser

Botten:

 

Fyllning:

 

Topping:

  • Dadelpuré + fyllning
  • 2 msk mjölk av valfri sort
  • 1 tsk kanel

Så här gör du

Förbered genom att blötlägga cashewnötter och dadlar några timmar innan du tänkt tillaga kakan.

 

Botten:

  1. Mixa först dadlarna till en puré. Skopa ut 2 matskedar och lägg åt sidan till toppingen.
  2. Släng ner valnötter, paranötter, pekannötter, sötmandlar, kanel och en nypa salt i purén och fortsätt mixa till en kladdig massa, det är gott med lite nöt-crunch kvar så mixa inte för länge.
  3. Tryck ut i en bakform eller lågkantad plastbytta klädd i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

 

Fyllning:

  1. Mixa cashewnötter, kokosolja, agave, citron och vaniljpulver tills du har en jämn, rätt tjock, smet.
  2. Ta 2 matskedar av den här smeten och tillsätt i dadelpurén du ställde åt sidan (punkt 1), och bred ut resten av smeten över dadel-/nötbotten.

 

Topping:

  1. I den lilla skålen med dadlar+fyllning, som du ställt åt sidan, rör du nu ned 2 msk mjölk och 1 tsk kanel.
  2. Toppa cheesecaken med röran och ställ in i frysen några timmar.
  3. Ta ut, låt mjuka upp en 5-10 minuter och skär i bitar.
  4. Pudra ev. över lite extra kanel.

Enjoy!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se