Meny
Raw pepparkaksbollar rullade i tranbär eller kanel

Raw pepparkaksbollar rullade i tranbär eller kanel

Längtar du efter härliga julsmaker, men vill skippa det allra sötaste på julbordet? Här bryts den naturligt söta smaken av med ett syrligt tranbärspulver för den perfekta balansen. Fria från mjölk, gluten och vitt raffinerat socker – bara att njuta! 

Ingredienser

• 4 dl Kung Markatta naturella mandlar
• 12 st Kung Markatta dadlar urkärnade
• 1 msk Kung Markatta kokosolja
• 1 msk Kung Markatta agavesirap eller annan valfri sötning
• 1 msk pepparkakskrydda eller efter smak
• 1 nypa salt
Kung Markatta Tranbärspulver/kanel att rulla bollarna i

Så här gör du

1. Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer.
2. Mixa tills allt går ihop till en jämn massa. Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda om du önskar.
3. Forma till runda bollar och rulla i tranbärspulver alternativt kanel.
4. Förvara i kylen tills det är dags att äta.

 

Receptet skapat av

Martina är något så ovanligt som en konditor som brinner för både bakning och hälsa. Hon är utbildad hälsocoach och driver Instagram-kontot @skippasockret. Hennes recept innehåller nyttigare alternativ till raffinerat socker och ofta är de även laktos- eller glutenfria.

Foto: Derin Ivgen