Meny
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Jordens godaste Ris à la Malta görs självklart på vårt grötris! Får du risgrynsgröt över är det här en av julens godaste och mest lättlagade efterrätter.

Ingredienser

  • 2 dl risrgrynsgröt
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk vaniljsocker eller
  • 1-2 tsk vaniljpulver
  • ev hackad apelsin, eller annan syrlig frukt/bär eller kanel till servering

Så här gör du

  1. Har du nykokt risgrynsgröt så ställ den i kyl eller på balkongen tills den svalnat helt.
  2. Blanda i vaniljsocker eller vaniljpulver i grädden och vispa den fluffig.
  3. Blanda ihop med gröten.
  4. Servera med valfritt tillbehör som klyftad och hackad apelsin, kanel, eller sylt. 
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.