Meny
Ris- och korngrynsgröt med vaniljmarinerade apelsiner

Ris- och korngrynsgröt med vaniljmarinerade apelsiner

Den klassiska risgrynsgröten hör väl julen till om något! Här är en variant som innehåller både risgryn och korngryn. Toppa med vaniljmarinerade apelsiner, tänd några ljus och njut av en frukost med rejäl julkänsla!

Ingredienser

  • 1 dl Kung Markatta grötris
  • 1 dl korngryn
  • 4 dl vatten
  • En nypa salt
  • Ca ½ msk smör
  • 8 dl mjölk
  • Kanelstång
  • 2 st ekologiska apelsiner
  • ½ tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Koka grötris och korngryn i vattnet med lite salt och en klick smör i ca 10 minuter på svag värme.
  2. Rör om.
  3. Tillsätt mjölk och kanelstång och låt gröten svälla på svag värme i ca 40 minuter utan omrörning. 
  4. Skala apelsinerna och dela i bitar.
  5. Lägg dem i en skål och tillsätt vaniljpulver, låt dra en liten stund.
  6. Toppa gröten med apelsinerna vid servering.
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se