
Ris- och korngrynsgröt med vaniljmarinerade apelsiner
Den klassiska risgrynsgröten hör väl julen till om något! Här är en variant som innehåller både risgryn och korngryn. Toppa med vaniljmarinerade apelsiner, tänd några ljus och njut av en frukost med rejäl julkänsla!
Ingredienser
- 1 dl Kung Markatta grötris
- 1 dl korngryn
- 4 dl vatten
- En nypa salt
- Ca ½ msk smör
- 8 dl mjölk
- Kanelstång
- 2 st ekologiska apelsiner
- ½ tsk vaniljpulver
Så här gör du
- Koka grötris och korngryn i vattnet med lite salt och en klick smör i ca 10 minuter på svag värme.
- Rör om.
- Tillsätt mjölk och kanelstång och låt gröten svälla på svag värme i ca 40 minuter utan omrörning.
- Skala apelsinerna och dela i bitar.
- Lägg dem i en skål och tillsätt vaniljpulver, låt dra en liten stund.
- Toppa gröten med apelsinerna vid servering.