Meny
Risbiff med halloumi, vitlök och oregano
  • Huvudrätt , Biffar
  • 30 min
  • 10-15 biffar (beroende på strlk)

Risbiff med halloumi, vitlök och oregano

En risbiff gjord på rött thairis med härlig smak av halloumiost, vitlök och oregano. Perfekt sätt att ta hand om resterna och skapa en ny rätt av överblivet ris. Servera till lunch eller middag tillsammans med tomatsås och sallad.

Ingredienser

Så här gör du

Risbiff:

  1. Hacka lök och vitlök fint, blanda med det kokta riset.
  2. Riv halloumi och blanda  i tillsammans med oregano. Smaka av smeten och krydda upp med örtsalt och svartpeppar.
  3. Forma smeten till biffar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i cirka 4-5 minuter på varje sida.
  5. Servera direkt tillsammans med tomatsås och sallad.

Tips! När man gör dessa biffar av kokt överblivet ris (från dagen/dagarna innan) är konsistensen fast och klibbig och det fungerar bra att forma biffar utan ”bindemedel”. Använder man ris som precis har kokat kan det dock vara bra att tillsätta 1 ägg + 2 msk potatismjöl i smeten innan biffarna formas.

Tomatsås:

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs tomatpuré, lök och vitlök i några minuter.
  2. Häll i tomaterna och smaksätt med salt, peppar och oregano.
  3. Låt puttra i minst 10 minuter men gärna längre.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt en gnutta rårörsocker.

 

Kung Markatta Apa
Perfekt sätt att ta hand om resterna och skapa en ny rätt av överblivet ris.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se