Meny
Risotto med svartkål, citronmarinerade gulbetor och fetaost

Risotto med svartkål, citronmarinerade gulbetor och fetaost

En risotto baserad på det Italienska carnaroliriset, med extra tyngd och mustighet av svartkålen. Tillsammans med citronsyrlig gulbeta och krämig fetaost får smaklökarna allt man kan önska av en måltid!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka gulbetorna med skalet på tills de nästan blivit helt mjuka. Dra av skalet och skär dem i 0,5 cm stora skivor. Finhacka den inlagda citronen och blanda med olivolja, äppelcidervinäger och lite örtsalt. Häll blandningen över de varma gulbetorna och ställ dem svalt. 
  2. Skölj och finhacka svartkål och lök. Fräs på medelhög värme i rapsolja i ca fem minuter, häll därefter ner riset. Sänk värmen och fräs allting under omrörning tills det börjar bli torrt. 
  3. Häll därefter i  vin och buljong och späd under omrörning med vatten allteftersom vätskan kokar in, se till att det aldrig bränns vid. 
  4. Späd tills vattnet är slut och du tycker att riset har fått en bra konsistens. Ta av riset från plattan, sätt på lock och låt stå i 5-10 minuter.
  5. Blanda sedan i finriven parmesan och späd eventuellt med lite mer vatten tills du får en lagom fast eller krämig konsistens på risotton. Salta och peppra efter tycke och smak.
  6. Servera tillsammans med de marinerade gulbetorna och fetaost skuren i stavar.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se