Meny
Rissallad med jordgubbar & halloumi

Rissallad med jordgubbar & halloumi

Den salta halloumiosten möter de söta svenska jordgubbarna i den här fantastiskt goda salladen. Och så är den dessutom underbart vacker med färgkontrasterna från det svarta riset.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna halloumin och stek den i rapsolja så att den blir gyllenbrun.
  3. Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar.
  4. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Låt dem svalna och hacka sedan nötterna grovt.
  5. Lägg upp riset på ett stort fat. Fördela halloumiost och jordgubbar ovanpå, salta och peppra.
  6. Toppa med basilika och hasselnötter, ringla rapsolja över.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se