
Rödbets- och tofuknyten serverade på sparrissallad
Härligt frasiga knyten fyllda med kokta rödbetor och tofu. Smaksättningen är lätt att variera efter tycke och smak, men det gäller att krydda de milda rödbetorna rejält. Den fräscha sparrissalladen har krispighet i sig och fungerar toppen tillsammans med dessa rödbets- och tofufyllda knyten.
Ingredienser
- 500 g färska rödbetor
- 200 Kung Markatta Tofu Marinerad
- 1 msk Kung Markatta Honung
- 1 1/2 tsk torkad rosmarin
- 1 msk Kung Markattas rapsolja
- salt, svartpeppar
- Smördeg på rulle 250 g (mjölkfri, äggfri finns i frysdisken)
- vatten, till pensling
- Sparrissallad
- två knippen färsk sparris
- en påse rucolasallad
- 1 msk Kung Markatta rapsolja
- flingsalt, svartpeppar
- ½ dl Kung Markatta granatäppelkärnor
- ½ dl Kung Markattas hasselnötter, rostade och grovt hackade
Så här gör du
- Koka rödbetorna mjuka, skala dem under rinnande kallt vatten.
- Skär rödbetorna i tärningar, lägg i en skål och blanda med honung, rosmarin, rapsolja, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen och skär i fyra fyrkanter, fördela rödbetorna mitt på smördegen (spara lite rödbetstärningar till garnering), smula tofu över och vik ihop till små knyten.
- Pensla med vatten och grädda i ugn ca 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter.
- Lyft bort kastrullen från plattan och tillsätt ca 1 dl kallt vatten, låt stå ytterligare några minuter tills sparrisen är klar.
- Skär sparrisen i bitar och fördela på fyra tallrikar tillsammans med rucolasallad.
- Ringla över rapsolja, salta och peppra.
- Strö över granatäppelkärnor och hasselnötter.
- Servera de rödbets- och tofufyllda knytena på salladen.
- Toppa eventuellt med några rödbetstärningar och färska örter.