Meny
Rödbetspizza med valnötter, getost och honung

Rödbetspizza med valnötter, getost och honung

Detta är en fantastiskt god pizza med rödbetor, getost, honung och valnötter. passar perfekt som en middag toppad med fräsch rucolasallad och ärtskott men fungerar lika bra som drinktilltugg eller på buffébordet, uppskuren i små bitar.

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser och rör ihop till en kladdig deg. Lägg degen på mjölat bord, tillsätt eventuellt mer mjöl och knåda till en smidig deg. Kavla ut degen på en smord långpanna. 
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skiva löken och fräs den i smöret, tillsätt balsamico, salt och peppar och låt det fräsa på svag värme tills löken är mjuk.
  4. Ringla olivolja över pizzadegen.
  5. Skiva rödbetorna och lägg på, smula över getosten och toppa med pumpafrön och valnöt-ter.
  6. Värm honungen lite och ringla den över pizzan, avsluta med svartpeppar.
  7. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  8. Toppa med rucolasallad och ärtskott, servera direkt.

Tips! Vill du använda endast mandelmjöl i degen, dubbla då mängden samt tillsätt 2 msk fiberhusk. Det blir en kladdigare deg som då får bredas ut på plåten.

 

Kung Markatta Apa
Tips! Vill du använda endast mandelmjöl, dubbla då mängden samt tillsätt 2 msk fiberhusk.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se