Meny
Rödbetspuckar med pumpa- & rotselleripuré
 • Huvudrätt , Biffar
 • 60 min
 • 4 portioner

Rödbetspuckar med pumpa- & rotselleripuré

Färggrann, vacker mat hjälper oss att piggna till! Rostade solrosfrön ger härligt tuggmotstånd i puckarna samtidigt som linserna mättar fint. Smaksatta med rosmarin paras de väl ihop med chévren i pumpa- och rotselleripurén.

Ingredienser

Så här gör du

 1. Värm ugnen till 175°. Rosta solrosfröna i ugnen på en plåt i 10 min.
 2. Höj temperaturen till 200°. Gnid in snittytan på din halverade pumpa med olivolja. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta pumpan med snittsidan nedåt i ca 45 minuter eller tills köttet är mjukt.
 3. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills bitarna är mjuka. Håll bitarna varma tills det är dags att göra purén.
 4. Koka linserna enligt förpackningen i osaltat vatten.
 5. Mortla ihop rosmarin och salt. Skala och riv rödbetor och morötter fint.
 6. Häll av linsvattnet.
 7. I en matberedare mixa ihop linser, rotfrukter, ägg, kryddor och mjöl till en ganska slät smet. Rör ner solrosfröna. Låt smeten svälla i 10 minuter och forma därefter till runda puckar ca 6 cm i diameter.
 8. Stek dem på medelvärme i olivolja på bägge sidor. Det är viktigt att få en bra stekyta på biffarna innan du försöker vända dem.
 9. Låt dem därefter vila i ugnen på 175° i 5 minuter.
 10. Under tiden som de vilar i ugnen gröp ur köttet ur pumpan och mixa den slät tillsammans med rotsellerin, chévren, olivolja, timjan, salt och peppar. Smaka av och späd eventuellt ut med mjölk om purén är för tjock.
 11. Servera tillsammans med rödbetspuckarna, smulad chévre och sallad.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se