Meny
Rökig chipotlenötmix med kokoschips

Rökig chipotlenötmix med kokoschips

Ett rökigt och kryddigt snacks - utmärkt som drinktilltugg! Byt gärna ut en del av pumpakärnorna mot sesamfrön. Om du gillar dina nötter riktigt heta så är det bara att öka mängden chipotle.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. I en stor skål bland ihop nötter, frön och kokosflingor.
  3. I en liten skål blanda ihop de övriga ingredienserna.
  4. Häll över de blöta ingredienserna över de torra. Blanda ihop väl med hjälp av en slickepott så att alla bitar blir väl täckta.
  5. Fördela nötblandningen i ett tunt lager på plåten. Bitarna ska helst inte överlappa varandra.
  6. Rosta i ugnen på 160° i 10 min.
  7. Rör runt och rosta i ytterligare 7-8 minuter eller tills kokosflingorna ha fått en fin färg.
  8. Låt svalna i 10 minuter och servera.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se