Meny
Rostad pumpasoppa med kokos och lime
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 4 portioner

Rostad pumpasoppa med kokos och lime

En härlig höstsoppa till både smak och färg. Genom att rosta pumpan i ugnen tillsammans med lök, vitlök, olivolja och örter får man en mer framträdande pumpasmak. Soppan rundas av med kokosgrädde och lite pressad lime.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala pumpan och skär i tärningar.
  3. Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar.
  4. Lägg pumpa, lök, vitlök och örter i en ugnssäker form, ringla över olivolja, salta och peppra.
  5. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Lägg över pumpan i en kastrull, tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp.
  7. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt till sist kokosgrädde och smaka av med lime.
  8. Toppa soppan med några pumpafrön och servera gärna gourmetknäcke ost & pumpafrön till.

 

Kung Markatta Apa
Servera gärna Kung Markatta gourmetknäcke ost & pumpafrö till soppan.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se