Meny
Rostade chokladmandlar med kokossocker och flingsalt

Rostade chokladmandlar med kokossocker och flingsalt

Världens enklaste julgodis och otroligt beroendeframkallande! Dubbla gärna satsen för godiset går åt rykande fort.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rosta mandlarna i ugnen på 180° i 10 minuter. Låt svalna.
  2. Temperara chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
  3. Rör ihop choklad och mandlar.
  4. Sprid ut dem på ett bakplåtspapper och strö över kokossocker och flingsalt. Låt stelna.
  5. Förvara godiset i en tätförsluten burk.
Kung Markatta Apa
Förvara godiset i en tätförsluten burk.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se