Meny
Rostade frukostsnittar med avokado och pumpafrön

Rostade frukostsnittar med avokado och pumpafrön

En underbar matig smörgås på rostat linfröbröd. Snittarna funkar bra till frukost och mellanmål, men även på en brunchbuffé.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att rosta pumpafrön i en torr stekpanna på medelvärme, några minuter räcker.
  2. Rosta sedan linfröbrödet i en brödrost.
  3. Mosa avokadon och fördela den över brödskivorna, pressa över citron.
  4. Skiva rödlöken i tunna skivor och lägg dem på brödet, salta och peppra.
  5. Toppa med de rostade pumpafröna och dela sedan varje brödskiva på tvären så att det blir snittar.
  6. Istället för pumpafrön kan man även toppa smörgåsen med några sötmandlar, rosta dem gärna i stekpanna och hacka dem grovt innan. 
Kung Markatta Apa
Piffa till lite extra med färg genom att strö över några granatäpplekärnor.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se