Meny
Russinbullar med kardemumma
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • Ca 25 st

Russinbullar med kardemumma

Russinbullarna är precis lagom till barnens mellanmålsfika, gärna tillsammans med ett glas mjölk eller juice. De brukar ha strykande åtgång även hos vuxna vilket väl endast skvallrar om hur goda de är!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smält smöret och blanda i mjölk eller havredryck, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av degvätskan.
  3. Tillsätt sedan resten av degvätskan samt övriga ingredienser (spara lite mjöl till utbakningen).
  4. Arbeta degen i ca 5-7 minuter och låt sedan jäsa en timme.
  5. Baka ut degen till runda bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader, pensla bullarna med ägg och strö över mandel.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  8. Låt svalna under bakduk.

Tips! Ladda frysen med dessa russinbullar och ta upp allt eftersom de ska ätas. På så sätt har du alltid ett snabbt, gott och hälsosamt mellanmål nära till hands. Smidigt för de lite större barnen att fixa själv också. 

Tänk på! När man bakar med mandelmjöl blir degen något lösare. Det är dock viktigt att inte tillsätta för mycket mjöl, vilket kan resultera i torra och trista bullar. Använd istället lite extra mjöl vid utbakning om det behövs. 

Kung Markatta Apa
Tips! Ladda frysen med dessa russinbullar och ta upp allt eftersom de ska ätas.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se