Meny
Saffranskakor med björnbär

Saffranskakor med björnbär

Både knapriga och sega saffranskakor med traditionell julsmak. Ihop med glasyren och den syrliga björnbärsmarmeladen väcker dessa verkligen habegär!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör och socker med elvisp så att det blir så poröst som möjligt.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  4. Tillsätt därefter alla ingredienser och arbeta ihop till en deg. Är degen svår att få ihop så hyvla ett par skivor smör och arbeta in i den så blir den följsammare.
  5. Rulla ut degen i 4 längder och placera på smord bakplåt eller bakplåtspapper. Platta till dem en aning så att de ser ut som traktorspår och tryck sedan som en ränna i mitten av kakdegen.
  6. Klicka i björnbärsmarmeladen i rännan, precis så mycket så att marmeladen är lite ovanför kakkanten.
  7. Grädda i 10-14 minuter och blanda ihop glasyren medans du väntar.
  8. Ta ut plåten och skär upp längderna i lagom stora bitar och ringla glasyren över björnbärsrännan medans de är varma.
  9. Kakorna vinner på att inte bli för brungräddade, de är godast om de är ganska ljusa.
Kung Markatta Apa
Utmärkt kaka till julkaffet eller julmusten i adventstider.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se