Meny
Saffransmuffins med apelsin

Saffransmuffins med apelsin

Muffins bakade på hälften mandelmjöl, hälften vetemjöl, sötade med kokossocker och smaksatta med de härliga julsmakerna saffran och apelsin. Resultatet blir otroligt saftigt och gott och passar perfekt till glöggkalaset!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och kokossocker pösigt.
  3. Smält smöret, rör ner mjölk och saffran.
  4. Blanda alla torra ingredienser, vänd ner dem i äggsmeten och rör om.
  5. Tillsätt vätskan och apelsin (skal och saft), rör smeten slät.
  6. Fördela smeten i muffinsformar (gärna på muffinsplåt), grädda ca 12-15 minuter.
  7. Pudra ev över florsocker innan servering.
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se