Meny
Saffranspannkaka med mandel

Saffranspannkaka med mandel

En nygräddad gyllengul saffranspannkaka passar perfekt som dessert i advents- och juletider. Eller varför inte bjuda in till ett lyxigt mellanmålsfika. Saffranspannkakan passar bra att servera med björnbärsmarmelad och en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mortla saffran tillsammans med rårörsocker och vaniljsocker, rör ihop detta med grädden och blanda i risgrynsgröten.
  3. Vispa upp äggen lätt och blanda i dessa tillsammans med den hackade mandeln.
  4. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Låt saffranspannkakan svalna något innan servering.
  7. Servera med björnbärsmarmelad och lättvispad grädde alternativt en fräsch fruktsallad. 

 

Kung Markatta Apa
Servera med Kung Markattas Björnbärsmarmelad och en klick lättvispad grädde.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se