Meny
Saftig morotskaka med citronfrosting

Saftig morotskaka med citronfrosting

Denna variant på morotskaka innehåller bland annat mandelmjöl som ger en underbar smak och en något kompaktare kaka. Med saftighet från morötterna och smaksatt med kanel, ingefära och vanilj blir detta bland det godaste man kan äta i bakverksväg!

Ingredienser

Så här gör du

Morotskakan:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form, ca 25x15 cm.
  3. Vispa ihop rapsolja med socker, vispa ner äggen, ett i taget.
  4. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära, vaniljsocker och salt i en skål och rör ner det i äggsmeten.
  5. Blanda i morötterna.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 

Frosting:

  1. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
  2. När kakan kallnat bred ut frostingen jämt över kakan, skär i bitar och garnera eventuellt med kanel.

 

Kung Markatta Apa
Morotskakan är god precis som den är, men frosting ger lite lyxigare känsla vid festliga tillfällen!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se