Meny
Salta kolabollar med lakrits-touch

Salta kolabollar med lakrits-touch

Favoritbär och nötter blötlagda i starkt bryggt te med lakritssmak, blandat med andra fina ingredienser och rullat till bollar som slutligen täcks av en sötsalt coating. Så enkelt, så gott!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp vatten, mät upp 1,5 dl i en skål och lägg i tepåsarna. Låt dra länge, gärna tills vattnet svalnat helt (minst 1 timme).
  2. Ta ur påsarna och lägg ner gojibär och cashewnötter, låt stå några timmar, över natten funkar också.
  3. Häll sedan av vattnet och mixa gojibär och cashewnötter med resterande ingredienser (smaka av med lakritspulver och ev salt).
  4. Blanda ihop kokossocker, mandelmjöl och lakritspulver, och ev en liten nypa salt, till ”coatingen”.
  5. Gör 15 bollar av degen, och rulla dem coatingen.
  6. Förvara bollarna i kylen.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se