Meny
Schyssta lingon- & chokladpraliner

Schyssta lingon- & chokladpraliner

Syrliga, söta och alldeles förträffliga! Fyllda med dadlar, lönnsirap och lingonpulver får dessa praliner smaklökarna att göra glädjeskutt i munnen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blötlägg dadlarna i vatten i 30 minuter. Krama ur överflödig vätska och hacka grovt.
  2. Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa.
  3. Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme.
  4. Rulla till små bollar.
  5. Temperara chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
  6. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna.
  7. Förvara pralinerna i kylen.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se