Meny
Scones med lönnsirap
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • 15 min
  • 4 kakor

Scones med lönnsirap

Nybakade scones till mellanmålet går snabbt med dessa godingar som får lite extra sötma från lönnsirap och aprikoser!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda alla torrvaror i en bunke.
  2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  3. Tillsätt aprikoser och lönnsirap.Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
  5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
  6. Servera nygräddade och varma!

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.