Meny
Sedona Stew böngryta

Sedona Stew böngryta

Den här mustiga böngrytan är ypperlig vardagsmat då ingredienserna är få och den går snabbt att koka ihop. Dessutom är den nästan ännu godare dagen efter så perfekt för lunchlådan med andra ord!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka fullkornsriset enligt förpackning.
  2. Värm kokosoljan på medelvärme i en stor kastrull.
  3. Stek löken försiktigt i några minuter tillsammans med kryddorna och en nypa salt.
  4. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare en minut.
  5. Häll i alla de övriga ingredienserna förutom bönorna och låt puttra i 20-25 minuter.
  6. Rör ner bönorna.
  7. Servera grytan tillsammans med fullkornsris och ringla över lite god olivolja.
Kung Markatta Apa
Gör gärna ett storkok på fullkornsris och frys in i tillplattade portionspåsar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se