Meny
Semmelpannkakor med vispad kokosgrädde och mandelkräm

Semmelpannkakor med vispad kokosgrädde och mandelkräm

Semmeltider! Dessa kardemumma-kryddade pannkakor med ljuvlig kokosgrädde och mandelkräm smakar semla men man slipper den torra bullen och kan istället njuta av det där man egentligen vill åt – mandelfyllningen och grädden. Mums!

Ingredienser

Så här gör du

Pannkakssmet:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop med en vanlig spiralvisp, låt dra i 15 minuter.

Kokosgrädde:

  1. Öppna kokosgrädden och skopa ur det översta lagret – SKAKA INTE, då blandas det tjocka kokosfettet och kokosvattnet, och du kommer inte kunna vispa grädden. (Spara kokosvattnet, det är gott i smoothies och juicer!)
  2. Vispa grädden med elvisp, tillsätt en nypa vaniljpulver och lite sirap eller råsocker om du vill ha en sötare grädde. Ställ kallt medans du steker pannkakorna.

Mandelkräm:

  1. Gör mandelkrämen genom att smälta kokosoljan i micron så den blir flytande, rör ner mandelsmör, sirap och mandelmjöl och ställ in i kylen – den tjocknar när kokosoljan svalnar.

Semmelpannkaka:

  • Stek pannkakorna i kokosolja, och servera antingen varma eller kalla tillsammans med den vispade kokosgrädden och mandelkrämen.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se