Meny
Sesamtoppar med superbär och kokossocker

Sesamtoppar med superbär och kokossocker

Det smått exotiska kokossockret framställs av kokosblommans söta nektar och har ett lågt GI. Den kolaaktiga smaken framträder på ett härligt sätt tillsammans med syrliga aronia- och gojibär. Två superbär rika på antioxidanter och vitaminer.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker luftigt och tillsätt kokosflingor, sesamfrö, och bär. Smält hälften av smöret och blanda ner i smeten.
  3. Skär resten av smöret i små kuber och blanda ut i smeten med en gaffel.
  4. Forma smeten till små sesamtoppar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter – tills de fått en gyllne färg. Låt dem svalna på plåten.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa sesamtopparna i chokladen.
  6. Låt stelna. Förvara sesamtopparna i en tätslutande burk.

Receptet skapat av

Clara Lidström, mer känd under namnet UnderbaraClara, är författare, fotograf, föreläsare och bloggare och driver en av Sveriges största livsstilsbloggar. Där blandar hon tips och tankar med recept, framförallt ekologiska, för alla tillfällen. 

Besök gärna www.underbaraclaras.com