Meny
Skördepaj

Skördepaj

En färggrann och härlig skördepaj passar fint att göra i augusti månad då det finns så många färska grönsaker och örter att få tag på. Odlar man själv väljer man självklart bland det utbudet men annars går det lika bra att botanisera i butikerna och plocka ihop sina favoriter till pajen där.

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
  • 2 ½ dl dinkelmjöl
  • ½ dl Kung Markatta Linfrö
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • Fyllning: 
  • 2 msk Kung Markatta Rapsolja
  • 1 zuccini (ca 300 g), skivad
  • 4-5 färska champinjoner, skivade
  • 1 färsk rödlök, skivad
  • 2-3 färska knipplökar, delade
  • Salt, svartpeppar
  • Ca 10 st plommon/körsbärstomater, delade
  • En näve färska örter, gärna timjan, oregano och rosmarin, hackade
  • 100 g fetaost, tärnad
  • ½ burk Kung Markatta Kalamataoliver
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl mjölk/havredryck/soyadryck
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • Kung Markatta Örtsalt
  • Färska örter, finhackade

Så här gör du

Pajdeg:

  1. Kör alla ingredienser till degen i en matberedare.
  2. Låt degen vila i kylskåp ca 20-30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda på 200 grader i ca 10 minuter. 

Fyllning:

  1. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs zuccini, champinjoner, rödlök och knipplök.
  2. Smaksätt med salt och peppar och lägg i det förgräddade pajskalet.
  3. Lägg på tomaterna, färska örter, fetaost och oliver.
  4. Vispa lätt ihop äggstanningen och smaksätt den med örtsalt samt finhackade färska örter och häll över pajen.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Kung Markatta Apa
Till denna paj tager man vad man haver av grönsaker och örter helt enkelt!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se